Per Casa Agustí hi han passat un fotimer de gurmets, que han gaudit qui-sap-lo de les bones arts culinàries de la família Ros. El 2010, el Pepe, el germà de la Natàlia, va agafar Ca l’Estevet del carrer Ferlandina i l’ha reviscolat amb tot el seu 'savoir faire'. Ara farà un parell d’anys, la seva mare, que s’havia esllomat tota la vida a Casa Agustí, va dir prou i se’l va traspassar. La nova propietat –un antic client– va tenir el senderi de seguir treballant amb la Natàlia, que representa l’ànima del local. És ben bé això, l’ofici que encarna, la tradició que ha viscut, es nota tant en les recomanacions com en els silencis: és un saber estar que no s’improvisa ni s’aprèn de pressa i corrents. Aquesta solera dels anys i panys també hi és a cada mos: l’anomenada dels seus canelons és merescudíssima –el gratinat fi i saborós, la pasta al punt, la carn ben trinxada–, el bacallà a la llauna amb mongetes és un miracle de delicadesa i gust, la salsa marinera dels musclos, tota una lliçó de cuina.
Tenen detalls d’excel·lència que podrien passar desapercebuts, com les galetes Graupera de Vidreres que acompanyen el gelat i la mel de Setcases del mel i mató. El preu és ajustat a una qualitat que no falla i que costa de trobar: on podem menjar-nos, tan ben fets, per exemple, clàssics com uns peus de porc farcits o un filet Café de Paris?
Deixeu-vos estar per un dia de modes i modernors que duren menys que una mosca i veniu a celebrar la nostra gran cuina casolana a Casa Agustí: al rovell de l’ou de la ciutat s’hi menja de meravella.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Bergara, 5
- Dreta de l'Eixample
- Barcelona
- 08002
- Transport
- Catalunya (M: L1-L3)
- Preu
- 35-40 €
- Horaris
- De 7.30 a 0.30 h
Discover Time Out original video