Si parlem de terrasses urbanes, la de Casa Varela, antigament La Xarxa, és una de les més apreciades a la primavera i l’estiu. José Varela, que als quinze anys ja rondava la zona ajudant els pares en aquest emblemàtic restaurant, és un personatge inquiet que va millorant progressivament l’oferta del seu restaurant. Després de fer el valent pas de transformar el restaurant tradicional original en un lloc dinàmic, modern i gens estrafolari, ara recull el que ha estat sembrant i les seves taules estan gairebé sempre plenes de fidels comensals que assisteixen a la recerca de bons moments i cuina excel·lent.
Perquè en José ha sabut respectar els plats “històrics” de La Xarxa, mentre ha anat creant plats i propostes diferents de l’oferta dels voltants i molt assequible de preus.
La columna vertebral encara són alguns plats senyorials, com els ous trencats amb pernil ibèric, l’ensalada russa de sempre o la cecina de Lleó, exquisida. Però el que sobreviu i té cada cop més acceptació i demanda és un dels plats més tradicionals de Catalunya, el bacallà amb cigrons i col blanca. Varela s’entusiasma en explicar que els cigrons els va a buscar a un especialista en cocció de llegums i es recrea detallant com prepara el bacallà abans que tot el plat acabi de cuinar-se al forn. “És un plat que hi és des de l’època dels meus pares”, s’enorgulleix.
La terrassa, de nit, és una de les millors cites amb la ciutat. A la carta d’aquest estiu, hi brillarà l’hamburguesa de tonyina, “tot just marcada”, diu en José, amb guacamole. La graellada de verdures amb romesco o els calamars fregits a l’andalusa o a la planxa són uns dels plats fixos de la carta ideals per començar un sopar o un dinar. També per tenir en compte, el bistec tàrtar amb torradetes i patates fregides o l’hamburguesa de 500 g amb patates fregides, amanida i quatre mostasses.
Varela proposa diàriament al migdia un “menú de plat únic executiu” per pocs euros, que el dia de la nostra visita oferia una ecohamburguesa de pollastre amb patates panadera més la crema del dia o amanida, o un entrecot a la planxa amb patates fregides més la crema del dia. Entre els suggeriments fora de carta, destaca l’infaltable gaspatxo andalús amb retallons, una barqueta de foie gras amb ceba confitada o els encenalls de carxofa fregida amb romesco. Molt bona carta de vins.
Time Out diu
Detalls
Discover Time Out original video