La seva ubicació privilegiada, sota els porxos que ens donen la benvinguda, l'art que farceix el seu interior, la qualitat i excepcionalitat dels seus plats... No ens podem quedar amb una sola cosa que caracteritzi el restaurant 7 Portes, però el que sí que destaca per sobre de tot és la seva experiència i vinculació amb Barcelona. Amb 185 anys al passeig d'Isabel II, és un símbol gastronòmic de la ciutat que ha acollit nombrosos artistes tenyint les seves parets d'art. Ha alimentat a centenars de generacions amb la seva cuina cuidada que ha sabut equilibrar la tradició catalana i mediterrània amb l'adaptació a les necessitats dels nous paladars, així com l'aportació de tocs internacionals. És aquell restaurant que no falta en l'agenda de contactes de cap persona que vulgui conèixer a fons el patrimoni de la nostra terra a través de la tradició culinària. De fet, una de les celebracions més rellevants que han dut a terme per aquest aniversari és la presentació, conjuntament amb la col·laboració de l'Obra Social 'La Caixa' i l'editorial Barcino, de la 'Col·lecció 7 Portes de receptaris històrics de cuina catalana': un projecte estratègic per l’estudi de la història de la cuina catalana que té com a objectiu mostrar l’evolució que ha experimentat la cuina catalana al llarg d’aquests set segles i que pretén posar a l’abast de tothom uns textos amb rigor científic dut a terme per un grup d'investigadors reconeguts de l'àmbit de la història, de la filologia i de l'alimentació. Passeu-vos-hi i celebreu anys i anys de bon menjar!