La història que s’amaga rere aquest singular nom té mooolta gràcia: a finals dels anys cinquanta, el murcià Pedro Ruipérez va obrir una peixateria que va esdevenir marisqueria. I com que a l’home li feia molta gràcia anar pel món amb un barret de cowboy i una estrella de xèrif, tot el barri el coneixia com al xèrif de la Barceloneta. La seva filla, la Nini, va consolidar aquest restaurant com a una de les arrosseries més reeixides del barri, amb paelles de marisc i peix fresquíssims.
I el 2016 el grup de restauració Elche se’n va fer càrrec. (d’allò més indicat que una nissaga d’origen valencià especialitzada en arròs de Poble-sec n’hagi agafat el relleu). La carta és una oda al peix i al marisc d’alta gamma: a la plana planxa, arrebossat, paelles, arròs caldós, caldereta, sarsueles... I l’espai, reformat del tot el 2020, és una al·legoria minimalista a la trobada entre mar i platja, amb cadires d’Oscar Tusquets!