El desaparegut restaurant xinès Nanit, a Balmes amb València, va ser un fix als rànquings dels
millors restaurants asiàtics de Barcelona durant una dècada. Feia xamfrà, dos pisos minúsculs,
finestrals, parets roges, murals divertits i gats de la sort. El recordeu, oi? Va ser un dels primers locals de la ciutat a oferir una cuina xinesa més regional que no pas occidentalitzada, feta amb ingredients frescos, servida en un marc una mica funky i a preus assequibles. Els seus amos, la Jun i en Yin, el van tancar el 2017 per reobrir-lo fa un any a Gràcia amb un nom nou, Chi Nanit.
La carta no ha canviat gaire. La decoració, sí. On abans hi havia colors cridaners i kitsch, ara
hi ha blanc i minimalisme càlid. Continuen despatxant plats xangainesos (i algun de Sichuan)
fets des de zero; ells mateixos elaboren la pasta i el vi d’arròs, infusionen l’oli i fermenten les
verdures. Els dumplings segueixen sent el punt fort de la casa. Podem tornar a devorar els
saquets de gamba, porc i caldo a grapats! Hip, hip, hurra! Han ampliat l’oferta vegetariana i
vegana, signe inequívoc dels temps que corren, i han mantingut els plats d’arròs, fideus, carn i
peix que tan feliç feien l’antiga clientela. Qui diu que segones parts mai són bones?
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Martínez de la Rosa, 42
- Vila de Gràcia
- Barcelona
- 08012
- Transport
- M: Diagonal (L3)
- Preu
- €€
- Horaris
- Cada dia de 13 a 16.15 i de 20 a 23.30 h.
Discover Time Out original video