Un bon tema musical neix d’una partitura. Però la interpretació i el geni distingeixen una execució d’una altra. A la cuina passa una cosa molt semblant. Hi ha tradicions, codis i regles que un bon cuiner interpreta a la seva manera. Un cas és el de Roberto Colella, que durant quatre anys ens va fer gaudir cuinant al Meneghina. Aquest original xef napolità, de vasta experiència malgrat la seva joventut, ha fet un gran pas obrint el seu local. Amb una cuina sorprenent: no pas per la seva extravagància, sinó per un concepte de cuina mediterrània basat en el seu Nàpols i en altres punts de la gastronomia italiana, combinant- ho amb les seves experiències d’arreu del món.
Que un entrant et sorprengui per la seva delicadesa, senzillesa i gust –partint de pastanagues de diversos colors– ja sona com l’ària d’una òpera de Verdi. És un homenatge a una ventafocs de la cuina imprescindible en molts plats. En un menú diari de menys de 15 euros gaudim, per exemple, d’uns 'spaghetti aglio e oglio' excel·lents, amb pa ratllat i anxoves. Colella va al fons de l’essència mediterrània i podem gaudir del cuscús de Trapani, Sicília, a base de peix i calamar, amb un tractament del gra especial i un toc del producte estrella sicilià, la llimona. El biquini de patata confitada i melmelada d’all és una troballa, així com els nyoquis de patata amb carabassa, sàlvia i cansalada. I tenen una sàvia carta de vins.