Vols un bon restaurant romàntic? Romàntic és quedar-se curt! El Contraban de l'hotel Wittmore és com una caixeta de música per a enamorats. No t'imaginaries pas mai que en aquesta cantonada discreta del barri Gòtic s'hi amaga un hotel boutique –bufó, de luxe elegant i analògic, les habitacions s'obren amb clau física– amb un restaurant que privilegia les taules íntimes, la fusta fosca i el vellut. I que està construït al voltant d'un pati interior amb el mur vegetal més alt de Barcelona: 19 metres de verd exuberant, on podeu menjar si fa bo. Al capdavant del restaurant hi ha l'Alain Guiard, un xef que es mou amb una comoditat talentosa entre la cuina creativa i la del confort casolà.
Una carta de luxe i luxuriosa
I sempre pots confiar que si ell signa la carta, la seva proposta serà especial, treballada i coherent. A Contraban, Guiard ha estructurat una carta que remet al procés creatiu, amb apartats com Llibertat, En Blanc o Frustració. A Llibertat, ens sedueix amb una pizza brioix amb una interacció sorprenent entre el fonoll fresc i el pepperoni. A En Blanc –que és un apartat de plats fets amb tres ingredients– val la pena tastar una boníssima albergínia escalivada amb mel de pi i pinyons, que desfulles carnosa com si fos bacallà. I a Nostàlgia ens desarma amb uns gloriosos macarrons del cardenal, entre els millors de Barcelona, on s'entrecreua la beixamel amb el suc del rostit del secret ibèric. Les racions són abundants, ja sabeu que una panxa satisfeta està més ben disposada a la luxúria. I, per cert, l'hotel afavoreix la seva visió del poliamor. Si us hi presenteu un número imparell a sopar, us convidaran a un còctel. I si la cosa s'anima i us quedeu a dormir, totes les habitacions estan connectades per una porta.