Coya és un restaurant d'hotel significatiu: és l'establiment que hi ha a la planta baixa de l'hotel W –llegiu waw!– i ocupa aquella meravellosa terrassa on pels volts del 2010 hi havia el Bravo de Carles Abellan. És l'onzè establiment que ha obert el grup Coya arreu del món, i estem parlant de luxe regi a tot drap: taules i cadires d'orfebreria de fusta i cuir, màscares que remeten a les divinitats inques, i un aire selvàtic amb vegetació de jungla inclosa que remet a superproducció de Hollywood secció 'Indiana Jones' (la visita als lavabos fa caure de culs).
El menjar? Doncs amb aquest escenari dolent no pot ser. Coya opta per agafar els plats més internacionalitzats de la cuina peruana i adaptar-los al 'fine dining' d'hotel estil anglosaxó, que és el seu terreny de joc. A qualsevol lloc del món que te'ls mengis, com una bona amanida cèsar o hamburguesa ben feta, seran deliciosos. Sobretot en el terreny dels entrants: el seu guacamole amb tortilla crocant o les empanadilles de 'res' són boníssimes, per no parlar d'un tàrtar de peix llimona amb yuzu que t'empasses com qui diu per telepatia. Hi ha poder i espectacularitat: tenen 'robata', dues barres de cocteleria i un bar de cebiches, i una terrassa majestuosa. Això no impedeix que en algun principal, com el lomo de 'res' –que vindria a ser la versió d'alta cuina del lomo saltado de vedella– hi falti grapa de sabor i contundència: la vedella massa marinada en soja i amb poca marxa de picants.