Hem d’agrair al Valentino i la Maria que hagin obert el primer restaurant típic del seu país aquí. La romanesa és una cuina molt variada, amb influències balcàniques i d’altres països veïns com Alemanya, Sèrbia i Hongria.
Aquesta riquesa hi proporciona gustos que es poden conèixer ara a la taverna Crama Dracula, a qui va dedicat aquest plat amb les seves millors especialitats. Dels embotits destaquen el salami de Sibiu, el filet de porc fumat, el filet gitano i el de cap de porc de senglar, sense deixar de banda els formatges rocar, telemea d’ovella, de vaca i el fumat cascaval, que també el serveixen arrebossat.
El farcellet de col farcit amb carn picada, el sarmele, és segurament el plat més típic, però també ho és la mamaliguta, una mena de polenta que se serveix amb diferents formatges de vaca i smântâna, nata pasteuritzada.
Aquesta càlida taverna proposa també peixos, com la truita farcida de llegums, en salmorra o fregits, alguns acompanyats amb mamaliguta. Hi ha també una àmplia oferta de carn a la brasa. Una extensa referència de vins romanesos –deixeu-vos aconsellar– i una sobretaula, animada amb tsuica, un aiguardent de prunes, completen aquest gens paorós panorama.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Provença, 18
- Eixample Esquerre
- Barcelona
- 08029
- Transport
- Entença, Hospital Clínic (M: L5), Tarragona (M: L3)
- Horaris
- Dm a ds, de 13 a 17 i de 19 a 23 h. Dg, de 13 a 18 h
Discover Time Out original video