Com funciona el viver?
És un test de ceràmica i metacrilat amb cinc peces. Hi poses les plantes, els insectes i aigua. I al capdamunt hi ha un con que fa d’abeurador i trampa per recol·lectar els animals. L’agafes, el poses al congelador i ja tens els insectes preparats per consumir directament. És un petit ecosistema: la millor manera per cultivar insectes en el seu hàbitat natural.
Fregeixes grills congelats i els poses a l’amanida, com si fossin crostons.
Recomano el grill perquè és l’insecte més factible de cria en termes de reproducció i comestibilitat. És molt fàcil criar-ne a casa. La idea és que a la sisena setmana de criança ja tinguis grills per recol·lectar.
El projecte té un fort component ideològic mediambiental.
Sí. Sostenibilitat total. Per cada deu quilos d’aliment produeixes un quilo de carn i nou quilos de residus. En els insectes, per deu quilos d’aliment surten nou quilos d’insectes comestibles i un quilo de residus. El 18% del C02 prové de la ramaderia, més que el que produeix tot el trànsit del món.
Caldria superar un rebuig molt fort, sobretot a Europa.
Sí, es podria aplicar primer en països on ja mengin insectes. Ara bé, al nord d’Europa ja pots comprar hamburgueses d’insectes, i a Màlaga se n’ha obert una granja. Amb els grills pots fer farina, i en surt pa i galetes. Però ho considero poc encertat: si de la proteïna se’n fa pa, la gent hi posarà carn! Podeu encarregar el vostre Vivarium a anaescudero.com