Cuina autèntica americana a base de brasa, fusta i fum a New York Burger

Si us ve de gust fer un viatge gastronòmic als Estats Units sense sortir de Barcelona, us suggerim degustar aquest restaurant del carrer Pelai, al·lucinareu amb les seves carns. Us ho expliquem!
New York Burger
Foto: New York Burger
Time Out en col·laboració amb New York Burger
Publicitat

Sovint associem el menjar americà amb el fast food, encara que anem errats. L’autèntica cuina americana s’elabora a foc lent i a base de carbó i llenya, i aquesta és la que preparen els de New York Burger. Aquesta cadena familiar fundada per Óscar Colmenares i Andrea Quitian, amb restaurant al carrer Pelai i foodtruck al Corte Inglés de la Diagonal, té en Pablo Colmenares com a xef executiu. Va néixer el 2009 a Madrid amb la voluntat d’elevar les hamburgueses a l’estatus gastronòmic que es mereixen, i ho han aconseguit oferint burguers amb carns de primeríssima qualitat, pa artesà i ingredients frescos elaborats diàriament. A més, proposen altres tipus de talls de carn autènticament americans, ben cuidats i escollits, com el Brisket, el tall més famós de Texas, i totes cuinades amb brases i fum, perquè les carns es caramel·litzin per fora i quedin molt tendres a l’interior, i li confereixin aquest autèntic sabor americà. Els amants de les carns ho gaudireu molt i, a més, podreu compartir taula amb vegans, vegetarians i celíacs, perquè la carta inclou opcions per tal que tothom tingui on escollir, i l’elecció sigui tot un plaer. Continueu llegint, perquè us farà venir salivera.

1. Burguers de luxe

Amb ou i maionesa de tòfona, amb bacó macerat de salsa bourbon, amb doble de formatge i bacó cruixent, amb guacamole i ceba vermella… La carta de burguers és espectacular i n’hi ha per a tots els gustos, fins i tot inclou opcions vegetarianes i veganes. Tenen hamburgueses de carn de vaca, més gustosa que la de vedella, que preparen diàriament, i també de Pulled Pork i de pollastre, totes de primeríssima qualitat. S’elaboren cada dia, per mantenir la seva frescor i màxima qualitat, i es preparen en un forn de brasa. Proveu la Empire State, amb gust fumat i coberta de formatge cheddar i pulled pork, una deliciosa carn de porc desfilada, fumada durant més de 7 hores i barrejada amb salsa barbacoa. No us en penedireu.

2. Cuina Slow

Brisket de vaca Black Angus melosa que es desfà a la boca, costelles de porc caramel·litzades, cruixents i molt tendres a la vegada, Pulled Pork desfilat, fumat i melós... Unes textures i uns sabors que s’aconsegueixen amb una forma especial de cocció autènticament americana, per mitjà de fum a baixa temperatura entre 7 i 14 hores. Per això utilitzen un forn fumador importat de Texas, i a cadascun dels seus locals el forn de graelles Josper, un imprescindible en els millors restaurants. Cuina amb brases de carbó i confereix el gust fumat i el toc caramel·litzat a les hamburgueses i carns a la brasa.

3. Delícies a la carta

Si sou dels que us costa escollir i tot us agrada, aquí us ho posen difícil. I és que la carta és extensa i proposa plats molt cuidats i apetitosos. Com, per exemple, d’entrant, uns nachos amb formatge mexicà que es fon a la perfecció. O els New York Green, uns bols que permeten escollir una base verda, un condiment i una proteïna, que pot ser animal o vegetal. O els sandvitxos, com la seva versió de Club Sandwich amb pit de pollastre a la brasa.. O les guarnicions, que van des de les patates fregides o al grill a les de moniato, les patates al forn o l’amanida de col. Per no parlar de les postres, amb un destacable brownie per compartir que farà que us en llepeu els dits.

4. Fusta, vegetació i bon ambient

Si la seva cuina és a base de brasa, fusta i fum, els locals de New York Burguer són preuats per ser diàfans i comptar amb un cuidat interiorisme. El del carrer Pelai, 5, amb dues plantes, s’obre creant diferents espais i racons, està decorat amb jardins verticals i vegetació aquí i allà, i moblat amb taules de fusta noble que llueixen les seves elegants estries. Si aneu en grup, reserveu la taula gran rodona del pis de dalt, davant un finestral que dona al carrer, us encantarà. I encara que la carta sigui extensíssima i us agafin ganes de demanar-ho tot, estigueu-vos-en, perquè les racions són generoses. Ah, això sí, si us sobra menjar, us el posaran per a emportar.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat