Cuina Gaig és el restaurant de l'hotel Mercer de Vilafranca, ubicat en un meravellós edifici modernista de 1884, la Casa Torner i Güell. En Carles Gaig hi ha disposat una carta amb un menú degustació que permet revisitar els grans èxits d’un dels puntals de l’alta cuina catalana: podeu fer el menú degustació, vuit passes amb clàssics del xef, com per exemple arròs amb gall del Penedès, macarrons del cardenal, o pastís d’escórpora, que és una festa major (el saló, un pati de vidre envoltat de mur vegetal, és maco fins a dir prou), o bé gaudir del repertori del xef en plats per compartir, i feu principals sencers (plats com el seu paradigmàtic capipota mereixen que es mengin amb calma i dedicació).
I el bar de l’hotel ofereix tapes i plats del Penedès sota el prisma de Gaig. Aquest és un lloc ideal per visitar el mercat de Vilafranca en cap de setmana (compreu préssec de l’Ordal!) i fer enoturisme (hi ha possibilitats menys òbvies, com una visita guiada al cementiri de Vilafranca, que val molt la pena).