El nouvingut Davita Market, diríem que té dos pilars fonamentals. En primer lloc, apostar per un concepte no gaire estès a la nostra ciutat però molt popular a Nova York o Londres: el del gran local en forma de mercat amb diferents paradetes, amb el do it yourself com a leitmotiv tant a l’hora de confeccionar la carta com de portar-la a taula. Tu entres al magnífic espai del Davita, amb el seu aire retro contemporani, et donen una targeta i vas fent ruta per les diverses parades del local: tapes, amanides, begudes, postres, pastes i pizzes. I vas triant plats que et van carregant a la targeta, i que tu mateix hauràs de portar fins a la taula.
No tothom està disposat a passejar-se pel gran menjador del Davita amb una safata entre les mans. Mal fet: el segon pilar del local és un producte italià d’importació de primeríssima qualitat, sense disfresses. “El que volem és oferir producte italià de qualitat a preus molt i molt ajustats”, explica Sergi Farrés, xef i propietari, que alhora té una important distribuïdora de productes italians.
Això ho demostra amb plats com l'autèntica carbonara –res a veure amb el líquid blanquinós que alguns ens col·loquen. Aquí fan servir ‘guanciale’ i no bacó, ‘pecorino romano’ i rovell d’ou, sense nata–, una pizza de farro, un cereal més lleuger que el blat –boníssima la que porta crema de tófona i xampinyons, ous de guatlla i 'speck'– o una taula amb una degustació de sis formatges d'importació.
Les racions són potents: Farrés està obsessionat “a fer racions grans, que es puguin compartir i el preu de la carta no pugi”. Si voleu gaudir de cuina italiana de la bona sense pagar els 40 € d'un italià de referència, correu a conèixer el Davita.