Massimo Pignata, un dels grans geladers de Barcelona i i un dels nostres favorits, té una tercera botiga: Delacrem Terra, oberta l'abril del 2025, és una gelateria on l'artesà del Piemont vol aprofundir més en l'elaboració de gelats fets a partir de producte de petits productors de proximitat. En realitat, des dels seus inicis, Pignata ha treballat sempre així: fent servir maduixes de temporada i de proximitat, per exemple, però a Delacrem Terra fa un pas més enllà. "Es tracta de construir els sabors del gelat d'acord amb el producte, no pas a l'inrevés", matisa Pignata. Un bon exemple és un gelat fet amb pasta d'avellana negreta torrada de La Trencadora, una família de Tarragona que es dedica al conreu i comercialització de fruites seques des del 1920.
Hi trobareu una vintena llarga de sabors, que, esclar, varien moltíssim per temporada, i tots elaborats amb la seva estricta filosofia d'elaboració des de zero amb l'afegitó de la concurrència d'artesans alimentaris. Els amants de les emocions fortes ja es poden anar preparant; els esperen sabors com un gelat de pastís de formatge de Maó amb crumble, o un altre de mató, festuc català i safrà. Gelat de dolç de llet fet a la Garriga! I sí, aquesta és una gelateria es tocarà molt el gelat de formatge (del Cadí, de l'Alt Urgell, de brie d'Arenys de Mar..) però també el sorbet quan arribi la temporada de l'explosió de fruites. I els gelats de xocolata sempre porten un element proper: com un deliciós gelat de xocolata peruana al 77 % amb mandarina bio del Montsià. També hi ha una zona de cafeteria amb cafè d'El Magnífico a preus més de Barcelona que no pas de Suècia.