El Denassus té un nom obvi i que ens encanta: els dos socis i propietaris, En Sergi Ruiz (nas d’or 2014) i l’Alejo Mailan són sommeliers i s'hi menja... de nassos! Aquest gastrobar –sí, mereix aquest nom, això és una barra de bar amb un elevat nivell gastronòmic– va obrir l'estiu del 2019, i des d'aleshores s'ha establert com a un lloc de gaudi d'alt nivell hedonista a Poble-Sec. Ruiz i Mailan havien coincidit al Bar del Pla –que com a escola no està gens malament!– i van decidir "obrir un lloc que ens agradés com a clients, que sigui informal, però on et puguis clavar un festival", expliquen. A la cuina hi ha el xef Eduardo Orionda, que es fa càrrec d'una carta íntimament relacionada amb el menú dels vins: unes 150 referències, de les quals se'n serveixen una quinzena a copes, i que defugen l'obvietat en favor dels vins naturals i amb molta personalitat.
És car, menjar a Denassus?
Depèn. Aquest és local que exerceix el clàssic "el que et vulguis gastar" de manera exquisida. Tant t'hi pots firar plats de gaudi instantani i salvatge, a preus continguts –com uns bons ous trencats amb patates fregides i cecina fumada de Lleó, o els meravellosos callos i morro de la casa– com fer festa grossa amb producte noble de cada temporada (peix fresc de llotja i vedella madurada de Donosti). O fer-hi el moment vermut de canya i braves del cap de setmana. I ja acumulen al sarró plats icònics i creatius: la seva croqueta d'ànec Pequín i la truita trufada tenen fans. Estem parlant d'un bar-restaurant de tapes de nivell amb una carta molt reduïda i molt pensada: tota l'estona hi entren fores de carta amb producte de temporada.