Què és un 'dumpling' –o una 'gyoza' o un 'bao' o un ravioli...– sinó una versió diferent del mateix? Aquell arquetips universal de peça de massa farcida (dieu-ne 'empanadilla' o farcellet o 'shaomai') que sovint es menja amb la mà i t'empasses d'una sola mossegada de plaer.
A Dr. Zhang s'han especialitzat en el farcellet xinès (encara que elles no ho siguin). I pots veure com et porten, de la cuina a taula, peces tan variades i poc ortodoxes com els 'dumpling' farcits d'ànec o els fregits amb curri. La massa és casolana, i els farcits tractats amb rigor, cura i delicadesa. Si és temporada de bolets, podeu demanar 'gyozas' de bolets variats amb miso que son un mos de bosc delicat i en alta definició.
Si hi ha algú amb autoritat a Barcelona per parlar de dumplings, és l'Èlia Caral: aquesta dissenyadora gràfica convertida en cuinera es va passar dos anys treballant a la Xina.“Quan vaig tornar, el 2012, sabia que volia fer alguna cosa amb el dumpling”, diu. Dr Zhang va obrir el 2018, i amb el pas dels anys ha portat la seva cuina cap a un terreny més autoral: a més dels 'dumplings', reuneixen un bon grapat de plats del sud-est asiàtic on hi introdueixen l'element farcellet. Per exemple, una sopa de fideus amb col xinesa, amb 'wantun' de pork i llagostins. La relació qualitat-preu és excel·lent.