Carisma. Aquest és el restaurant basc més antic de Barcelona: va obrir l’any 1942 i el continua Agustín Elorza fill. En origen era, literalment, un restaurant de camioners: tot el barri estava poblat per agències de transport del nord. En 75 anys la carta ha variat poc: només la possibilitat de demanar quasi tots els plats en mitjà ració, cosa que és molt d’agrair. Elorza és fill de basc i riojana, i això es nota en plats com unes pochas fresques o un guisat de cua de bou excel·lent, amb carn a l’os i a la salsa, melositat al límit sense forns futuristes, només foc lent. I la relació qualitat-preu és impressionant: 600 grams de mitjana gallega a 20 euros.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Gran Via de les Corts Catalanes, 697
- Eixample
- Barcelona
- 08013
- Transport
- Marina (M: L1), Monumental (M: L2), Girona (M: L4)
- Horaris
- De dl. a ds. de 13.30 a 15.30 i de 21 a 23.30 h. Dg. tancat.
Discover Time Out original video