1. El Mercader
    El Mercader
  2. El Mercader
    El Mercader
  3. El Mercader de l'Eixample
    © Maria DiasEl Mercader de l'Eixample
  4. El Mercader de l'Eixample
    © Maria DiasEl Mercader de l'Eixample

El Mercader de l'Eixample

Claudio Hoyos inaugura un restaurant de cuina catalana tradicional i ecològica on el producte n'és el protagonista
  • Restaurants | Catalana
  • Eixample
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

El Mercader és el nou restaurant de Claudio Hoyos, propietari d’El Filete Ruso. Aposta pel cent per cent ecològic: Hoyos disposa d’un hort a Collserola de 300 m2 amb certificació, i carn i làctics també ho són. “Aquesta és la continuació lògica d’El Filete”, diu, un local pioner en l’hamburguesa ecològica. El nom ret homenatge a Josep Mercader (fundador del Motel de Figueres i un dels pares de la cuina catalana moderna). I aquí vol retre homenatge a la cuina de la seva infantesa. La traçabilitat del producte és una obsessió per a Hoyos: la carta indica la procedència de cada aliment i de cada productor.

El singular local cantoner havia sigut una clínica d’otorinolaringologia i un magatzem de Filmax. És maco fins a no poder més. I encara que no inventen la sopa d’all, la seva reversió de receptes de plats catalans de festa major també són per sucar-hi pa. Un ultrafàl·lic caneló (de fet, tres en fila índia) té tot el vici del rostit i el punt de fetge que et torna a la infantesa. I el bacallà, fresc i saborós, es desfulla amb suavitat sobre un llit de mongetes de Santa Pau al punt de cocció. Tot en un format que és un xic més que una mitja ració, ideal per compartir.

Detalls

Adreça
Mallorca, 239
Barcelona
08008
Encreuament
Passatge del Mercader
Transport
Diagonal (M: L3,L5), Passeig de Gràcia (M: L3,L4) Provença (FGC)
Horaris
de 12 a 24 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà