El món al paladar amb Malquerida & Food

Feu les maletes, que anem de viatge gastronòmic! Del 10 al 27 d’octubre la segona edició de Malquerida & Food omplirà de cuina llatina els restaurants de la ciutat
Oaxaca
Oaxaca
Time Out en col·laboració amb Gastronosfera
Publicitat

Ja fa anys que a Barcelona es pot menjar de tot. A cada cantonada de cada barri podem trobar centenars de restaurants que cuinen gastronomies d’arreu el món i la cultura llatinoamericana s’hi ha fet un lloc ben gran. Sigui amb plats fidels o amb fusions creatives entre països, els sabors de l’altra banda del ‘charco’ estan regnant els nostres paladars.

Quesadillas amb epazote, un cebiche ben clàssic o els mítics patacones veneçolans. A vosaltres també us encanta atipar-vos de sabors llatins? Doncs del 10 al 27 d’octubre torna la Malquerida & Food per omplir de plats mexicans, peruans, veneçolans, brasilers, argentins i salvadorencs els restaurants de la ciutat. En ells, gaudireu de propostes úniques en forma de platets i menús. I per maridar, acompanyareu els vostres platets amb una Malquerida i els vostres menús, amb dues. Preparats per creuar l’Atlàntic?

Sabors del nord

Abans d’arribar a les profunditats de l’Amèrica Llatina, podreu fer una parada per l’essència picant de Mèxic. Al restaurant Oaxaca, just on el Born es converteix en Barceloneta, trobareu un menú especial de guacamole amb totopos i chicharrón, seguit d’un segon plat de cochinita pibil de raça ibèrica, amb frijoles de l’olla, tortilla mexicans. Un àpat amb autèntics sabors mexicans, garantit pels anys d’experiència dels xefs del restaurant.

Sou uns apassionats de la Frida Kahlo? Doncs Carme Ruscalleda li ret homenatge al restaurant Blanc del Mandarin Oriental amb un menú de cebiche de corbina marinada amb llet de tigre, pinya i mango, acompanyat de ceba osmotitzada i blat de moro. I de segon: aletes fregides i caramel·litzades amb una salsa d’esperit mexicà. Tot maridat amb dues Malquerida ben fresques, per descomptat. Un àpat de colors picants per gaudir en la blanca elegància d’aquest restaurant. Només pels més atrevits!

Baixant pel gran continent

Un cop a les terres més tropicals, podreu tastar les delícies del Perú en una versió informal i divertida de la mà del restaurant Yakumanka i el seu platet: cresta de farina de blat de moro i arròs farcida de pop, calamar, llagostí amb ají panca, coriandre, ceba i pastanaga, acompanyada de chalaquita i salsa ocopa. La Malquerida que hi tastateu serà la combinació perfecta per aquest còctel de sabors. Per llepar-se els dits!

Si busqueu un plat ben carnívor i gustós, a La Tavernícola del Poblenou trobareu autèntics sabors argentins i brases que cremen a temperatures ben altes. Gaudireu d’un menú que proposa, de primer, un matrimoni de xoriço crioll amb chimichurri i botifarró o verdures a la brasa, seguit d’un vacío amb patata a la brasa i escalivada d’albergínia i pebrot vermell.

D'aquí i d'allà

Una gastronomia, no. Dues! El restaurant Guzzo Royal Café us sorprendrà amb una fusió de cuina mexicana i brasilera on assaborireu un platet de iuca fregida acompanyada de guacamole casolà clàssic, moniato i remolatxa. Sabors ben forts!

A tocar de la Sagrada Família, us podreu menjar el món a mossegades perquè hi trobareu un platet que barreja l’Índia amb Veneçuela: l’arepa farcida de daus cruixents de pollastre amb salsa de curri del restaurant Arepamundi. Consulteu tots els altres restaurants que hi participen (n’hi ha fins a 19) i traceu la vostra pròpia ruta de tastos llatins.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat