Algun dia caldrà parlar de les sagues familiars que han fet feliços molts barcelonins, i en aquest cas parlem de la tercera cap a la quarta generació de Can Ramonet, que no només segueix imposant-se a la Barceloneta amb la seva oferta de sempre, sinó que ha fet un pas endavant, adaptant-se a les tendències actuals, amb el Nou Ramonet. Alegrement decorat amb marca marinera, l’Anna i el Marc, amb la col·laboració del xef Jordi Herrera (Manairó), han creat una nova oferta, que no per ser més moderna s’allunya dels principis fonamentals dels Ramonet.
Segons explica l’Anna, l’encarregada de sala i cuina, aquesta nova visió gastronòmica manté la base de la cuina marinera tradicional i es reorienta cap a “un camí culinari propi amb personalitat marcada que resulta una atractiva i actual proposta gastronòmica”.
Destaquen la coca de sardines amb tomàquet sec i sofregit d’albergínia i ceba dolça, els bunyols de bacallà al pil-pil o el mar i muntanya de melós de vedella i gamba blanca; la sopa de peix amb ou escaldat, pa torrat i allioli, o els cigrons amb botifarra negra de peix a la cassola. Els seus arrossos i paelles segueixen sent un referent fidel de la saga, segons vam poder comprovar en la nostra última visita.
La nova carta introdueix l’arròs cremós de formatge sec amb romaní, els canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades, o l’orada amb suquet de cranc i porros a la grega. En carns destaca el braó de xai amb escalunyes glacejades o el melós de vedella amb alls tendres. I la seva cuina funciona ininterrompudament.