El Petit Bangkok, el restaurant situat al carrer Balmes –no pas el de Vallirana, 29, de la mateixa propietat–, fa olor d’Orient. És delicat i l’aire té el perfum de la cuina especiada. La cuina tailandesa és una meravella. Com gran part de les cuines asiàtiques, és una mescla perfecta de sabors àcids, salats, dolços, picants i amargs, amb l’arròs i els fideus com a pilars, i el curri com a perfum principal.
La carta d’El Petit Bangkok és l’essència d’aquesta cuina privilegiada. I per tastar-la, hi anem dues persones disposades a gaudir dels woks, que són magnífics, segons ens han informat.
En ple debat radiofònic sobre la idoneïtat de posar pinya a la pizza (a mi em fa venir basques), demano un 'priaw wan' amb llagostins, un wok a base de pinya natural amb verdures i, com a rèmora, un bol d’arròs thai perfumat. El plat és consistent i lleuger a la vegada. Les verdures són cruixents, com a mi m’agraden.
L’altra persona demana un 'pad med ma muang', un altre wok excel·lent a base d’un saltat de verdures, castanyes i ametlles, aquest cop acompanyat de porc i també d’un bol d’arròs com a escuder. Amb una mica de curri picant, hom podria convertir el carrer Balmes en un camp de molins de vent. Per tirar avall els plats, dues Singha, cerveses rosses de Tailàndia, que honoren l’àpat.