Un paradís culinari per a migdies i nits
Us perdeu tastant-ho tot a Els Pinxus de Marià Cubí? Així gaudireu descobrint el seu germà petit ubicat al carrer Comte d'Urgell. La cuina també està a càrrec del xef Toni Santanach, que fa de cada tapa una petita obra d’art. Amb la filosofia km 0 de fer servir producte fresc, de temporada i de la terra, i donar a conèixer receptes tradicionals renovades sota el seu prisma creatiu, les seves propostes són sempre sorprenents. Cal estar atents als seus suggeriments, sempre espectaculars!
Com a novetat, Els Pinxus d'Urgell proposa una completa oferta per als migdies de dies laborables, en què es pot escollir entre diversos menús a preus assequibles. Hi ha l’opció de demanar un assortiment de pintxos, a triar entre una gran varietat. Destaquen tapes que van des de les clàssiques braves fins a d’altres de més elaborades. També hi ha un mode exprés que permet menjar un plat qualsevol de la carta, amb beguda i cafè. I tres menús complets, que proposen escollir un primer entre una gran diversitat de propostes –com una xatonada, un trinxat de la Cerdanya o una burrata italiana amb ruca i tòfona negra picada–, però que es distingeixen especialment pel segon plat. El segon és el que dona nom al menú, que pot ser a base d’ous, amb gran varietat d’ous estrellats i truites; a base de clàssics de la mare, amb receptes com callos i capipota amb cigrons, o el modern del nen, amb plats com el tataki de salmó amb cítrics o el secret ibèric amb curri, hummus i sèsam. I tot culminat amb unes delicioses postres artesanals. Obre la gana, oi?
Un xef amb voluntat social
Toni Santanach ha estat vinculat a l’alta gastronomia des dels seus inicis. Format a l’Escola d’Hostaleria Hofmann de Barcelona, en un principi va ser professor de pastisseria a la mateixa escola on es va formar, l’única que compta amb el reconeixement d’una estrella Michelin. I després, va treballar en restaurants que també ostenten una o més de les prestigioses estrelles.
Quan es va establir pel seu compte, va decidir dotar-ho d’un vessant d’obra social per formar i donar feina a joves amb problemes de reinserció social. Des de d’aleshores col·labora amb la Fundació Comtal, i ha integrat a la seva plantilla sis dels joves que han seguit el programa.