Carme Ruscalleda
La cuinera més important de la gastronomia a nivell mundial, sense discussió, té uns gustos molt terrenals.
La Carme Ruscalleda no necessita cap gran delicadesa per començar bé el dia, sinó fer un bon cafè i un entrepà de pernil a El Campeón (Pau Claris, 108), un dels molts bars anònims de la ciutat que fan les coses bé (i per cert, un entrepà de bon pernil és el seu menjar ràpid favorit). Per acabar la jornada, escombra cap a casa fent una copa al fastuós Banker's Bar del Mandarín. I si ha de sortir a menjar afora, s'inclina per un clàssic com el restaurant Hispània, a Arenys de Mar. On hi ha molts números que demani un arròs a la cassola, el seu plat català favorit. El restaurant de les germanes Reixach segueix en plena forma encara que la Guia Michelin les hagi desestrellat. Francesos... Què en saben ells, de menjar? Potser per això, com a restaurant favorit a l'estranger, Ruscalleda tria Dal Pescatore, a Canneto Sull’oglio, un restaurant italià familiar i campestre, al cor de la Llombardia.