En Damián, en Julián i l’Eric, tres francesos instal·lats a Barcelona i amb experiències interessants en importants restaurants, han creat un espai per mostrar fins a quin punt art i cuina poden fondre’s per passejar-nos pel plaer. És una proposta que, per la qualitat de la cuina i la bellesa del seu ambient, no sols és diferent sinó que aporta una brisa d’aire fresc en aquesta zona de l’Eixample.
El local ha estat dividit en tres espais diferents i complementaris: una barra que dóna a Muntaner, on hi poden menjar els qui tenen pressa; el saló, ben il·luminat i ple de color gràcies a una exposició permanent, i una terrassa a l’aire lliure que serà disputada les nits d’estiu. Una cuina que navega entre la fusió catalanofrancesa amb sobris tocs de modernitat dóna lloc a una oferta original i variada, plasmada en una carta entretinguda on el bon paladar té problemes per decidir-se.
Arrenca amb una sèrie de tapes on destaca el poti-poti a la manera de l’Entresuelo, una mena de remenat a base de bacallà, botifarró, tomàquet i pesto, o simplement les ostres del delta de l’Ebre. En el capítol d’“alguna cosa fresca i lleugera per començar”, és gairebé imprescindible tastar l’ajoblanco amb pera, makis de salmó fumat i sorbet de sèsam, o les vieires amb cansalada ibèrica i crema de pèsols, per anar prenent la temperatura del que vindrà.
En el nostre cas vam optar per una proposta molt interessant del xef Julián, el tàrtar de filet i ostres, que destaca entre l’oferta d’aquesta especialitat tallada amb el ganivet, que també hi és en la seva versió habitual i molt encertada en el cas del salmó amb anet. En una segona visita va haver-hi ocasió de tastar el peix, un altre dels forts de la cuina: un excel·lent turbot salvatge, amb cacauets torrats i salsa de pebrot de morro de bou, que recorda alguns plats tailandesos.
En una altra taula es delectaven amb un llamàntol i el seu suc, bolets de temporada i ou escumat, un plat que promet ser un referent. En l’apartat de carns, una mitjana de bou de Burgos (1 quilo) se serveix amb salsa bearnesa i la galta de bou es fon entre el julivert i les tàperes. Gran experiència final són les postres. Tenen un menú assequible amb autèntiques sorpreses i vins francesos curiosos, com el rosat Tropez.