Assaborim l’experiència Kamikaze: una fusió d’Àsia i el Mediterrani al paladar!

Si voleu gaudir d’alta cuina creativa amb sabors d’aquí i d’allà, poseu rumb a l’Eixample i deixeu-vos temptar per les propostes sorprenents i delicioses dels xefs Enric Buendia i Arístides Ribalta
  1.  Taberna Kamikaze
    Foto: Taberna Kamikaze / MoneoMoneo
  2. Taberna Kamikaze
    Foto: Taberna Kamikaze / MoneoMoneo
Time Out en col·laboració amb Taberna Kamikaze
Publicitat

Vent diví: aquest és el significat de la paraula japonesa ‘kamikaze’, un concepte que Enric Buendia i Arístides Ribalta, dos xefs que s’havien trobat als fogons del Disfrutar, van fer seu per muntar projecte propi, la Taberna Kamikaze, al carrer Rosselló, 197, gairebé fent cantonada amb Enric Granados. Un vent diví que es respira només travessar les portes del local, senzill, amb pedra vista i fusta arreu, on s’ensumen les aromes que es filtren des d’una petita cuina i on de seguida es percep que el que allà passarà no serà qualsevol cosa sinó tota una experiència foodie d’alt nivell.
Ens proposen fusionar Àsia i la Mediterrània al paladar i amb tota la seva magnitud... I tot, amb producte de temporada. I ho fan amb una carta que canvia cada tres mesos, un fet que, a més, els permet investigar nous territoris gastronòmics per trobar noves receptes. Receptes que es transformen en plats d’una creativitat sorprenent i de gran complexitat tècnica, que podeu assaborir a la carta o fent unes tapes de luxe a preu més que raonable i que, a banda, conformen uns menús degustació juganers que desperten un munt de sentits i que cal assaborir. Us en fem un tastet!

Un festival de sabors

Què us semblaria començar un àpat entrant en calor amb una sopa de sípia i wakame deliciosa? Una delicadesa en boca que posa el llistó ben amunt només començar. Aquesta és la primera proposta d’un menú degustació de 17 plats que és tot un festival. Si la sopa és deliciosa, la galera que serveixen a continuació, flamejada, presentada amb un aire elaborat amb el seu propi fons de cocció i acompanyada de frappé de llima litxi és gairebé divina, un tast propi de Déus. I el festí continua amb altres aperitius com el Chawanmushi de moniato i dashi, de gust intens amb rerefons de terra i un toc de cacau; el cristall de porro a la brasa amb escuma thai, que es desfà a la boca en pur foodporn, la farsa tòfona, que cal buscar en un plat boscós, o la fulla de shiso farcida de musclos en escabetx picant i en tempura, de vici. I si els aperitius són de vici, els nigiris que venen a continuació són ‘bocatto di cardinale’: d’anguila i daikon, de toro amb salsa yuke, de vaca madurada i de bolets. I, això, només per començar.

Creacions d’altes volades

La ronda de segons continua sorprenent per la qualitat dels productes, les tècniques culinàries la presentació i l’explosió de sabors en boca. Una ronda que comença amb plats de peix, com una deliciosa anguila en l’hort, amb verduretes baby i vinagreta de festuc, un roger amb pa de pessic de yuzu que fa salivar o un marmitako de parpatana de tonyina espectacular. El salt a les carns és suau i saborós, començant amb un magret d’ànec salvatge a l’estil xinès i finalitzant amb un deliciós xai amb vel d’amontillat, una varietat de vi de xerès, i amb un praliné de festuc que li aporta un toc diferencial. I, per finalitzar l’àpat amb gust dolç, podreu assaborir un plàtan caramel·litzat o delectar-vos amb unes postres tradicionals revisades amb toc nipó: pa d’algues amb xocolata, wasabi, perles d’oli i sal. Brindeu amb sake per celebrar el bon gust!

L’art de servir taula

Si us decidiu per fer un dels menús degustació de Taberna Kamikaze, ja sigui el més senzill a 65€ i que inclou 11 plats, o, si ho voleu assaborir tot, el complert amb 17 plats, per 90€, aneu amb gana i amb temps. I és que en aquest espai gastronòmic l’àpat es converteix en tot un ritual que cal gaudir sense presses i que es pot allargar a gairebé tres hores. Abans de seure, us recomanem que passeu per la cuina, oberta al mig del local, i saludeu als xefs, l'Arístides i l'Enric, sempre disposats i encantats de compartir amb vosaltres allò que cuinen. I, un cop a taula, deixeu-vos seduir per la màgia d’un servei excel·lent a mans d’un equip de cambreres que us explicaran tots els detalls de cadascuna de les creacions que assaboriu. Voldreu repetir l’experiència Kamikaze!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat