Fat Barbies Muntaner exhibeix tota la potència del seu germà petit, però amb allò del més i millor. El xef Juancho Martini (exGresca) passa d'una antiga cafeteria amb cuina petita a un local enorme i bonic, amb detalls de maó a la vista i fusta i capacitat per a 70 comensals. I una cuina com Déu mana, presidida per una màquina de fumar de ferro colat, un forn i una graella de llenya.
La cuina de Martini es basa en la creativitat i el sabor màxim a través del primitivisme i el foc: aquest és un restaurant de carn –ecològica de i proximitat– on cada peça surt de la cuina després d'hores de paciència. Per exemple: unes costelles de vedella –vaca Salers, pastant lliure entre els Pirineus i el Pallars– t'arriben a taula després de tres hores de fum i 14 de forn. Només sal i pebre: la paciència del procés de cocció dispara els sabors.
El cuiner és un apassionat del foc i el fum, i això es nota en elaboracions espectaculars, com un entrepà de pastrami marinat sis dies i amb mig dia de fum i cocció (sovint present en un menú assequible de migdia). També té un gran coneixent del marinat i la fermentació, i amb el toc àcid i fresc d'aquests processos alleugereix bombes de sabor (com una terrina de porc amb 'aguachile').
I dediquen temps i sensibilitat als vegetals (recordeu que van obrir Fat Veggies, i la majoria del que gasten és de la suprema horta de Can Fisas): la remolatxa amb 'labnhe' de cabra, on tot s'aprofita –l'arrel fumada i brasejada, la tija fermentada i les fulles a la brasa– és un poema amb sabor de terra i múltiples textures. Cansalada, aletes de pollastre, pit de vella... totes aquestes peces tan comunes, aquí les redescobrireu amb el poder del foc.