Rere l’èxit de Fat Barbies –un restaurant de carn feta amb brasa i fum– hi ha unes guarnicions vegetals extraordinàries. Tant, que ara tenen el seu propi 'spin-off' a Fat Veggies: el mateix principi aplicat al món vegetal. Però amb matisos: “La verdura té més temporalitat que la carn. I també et permet treballar més el tema de confitats i fermentats”, explica Juan Martini, xef i soci propietari. Podrien “haver fet verdures a la brasa, vinagretes i tira milles”, però s’han complicat la vida amb una cuina vegetal complexa i saborosa, amb molta influència de l’Orient Mitjà.
Els plats són abundants però complexos. Per exemple, una coliflor feta amb tres punts de cocció diferents, sobre un puré de coliflor –fet del tronc de la verdura– amb xocolata blanca; és cruixent, cremós, deliciós, canvia la teva percepció d’una verdura avorrida. O una crema de pebrots amb espàrrecs a la brasa, que es converteix en un estudi de la combinació del pebrot amb el rave, i que escuro amb un pa de patata violeta fermentada brutal. La xef resident, la Maria Inés, ve de la pastisseria i el seu brownie vegà és un punt i a part en el món del brownie, sigui vegà o no. Alta cuina vegetal a preus molt assequibles. Un 'must'. Com diuen ells, els vegetals són un principal, la guarnició de ningú.