Per sort, cada cop és més habitual que els hotels de luxe facin bandera de la gastronomia catalana (en lloc d'oferir un reguitzell d'amanides cèsar i club sandvitxos d'alt estànding o de fusions internacionals). I al restaurant Fauna ho fan d'una manera modèlica. Al capdavant hi trobem el xef Jordi Delfa, un cuiner amb molta mili i una personalitat potent. Com diu ell mateix, "no soc dels de fer tàrtars en sèrie, però tampoc deconstruccions i escumes".
Ha optat per una tercera via plena de caràcter: posar en context d'un cinc estrelles una cuina catalana modernitzada, amb plats que són tan vàlids per ensenyar el turista què es menja a Barcelona –sense adulteracions ni populisme– com per al local que vulgui menjar bé i català al rovell de l'ou. És clar vinguis d'on vinguis, ningú pot posar pegues a un fricandó de presa ibèrica amb moixernons o a un cruixent de peus de porc amb mongetes de Santa Pau, botifarra de perol i escamarlans. Cap concessió internacional, tot ultra-local, amb coccions precises i productes que t'esclaten amb alegria a la boca, com una sobrassada amb mel feta al moment. El restaurant és íntim, acollidor i amb bona part de la cuina a la vista: als antípodes dels menjadors gegantins d'estil versallesc.