La sucursal al Gòtic del Federal Cafè té un carisma escènic que fa caure de culs: 200 m2 quasi diàfans al Portal de la Pau, majestuosa porta d’entrada al Gòtic que magnifica el local i alhora l’amaga. El Federal va ser el pioner aquí en la fórmula de brunch/esmorzar/berenar/sopar ininterromput; en totes les seves franges hi ha la possibilitat d’afartar-se com un toixó o de menjar lleuger, sempre amb matèria primera de la bona.
La diferència amb el seu germà gran ve donada pel fet que enlloc d'una casa amb dos pisos, aquí ocupa uns baixos. Però han mantingut, esclar, els finestrals amb seients l’abundància de premsa, el bon cafè –veure una Marzocco no garanteix res però és bon senyal– i el menjar exceŀlent. Hi trobareu brunch de traginer cool, de 9 a 13 h estructurat en ous (nou receptes, a quina més exuberant), torrades (mireu la de pa de sègol amb alvocat, llimona i sèsam negre) i també hamburgueses matineres.
A partir del migdia, fins al tancament, la cosa s’anima amb una fórmula, la de tapes, entrepà selecte, burgers, amanides ben pensades i plats del dia que molt locals d’allò més recomanables han copiat. Qui es pot negar a una hamburguesa de conill amb chutney de tomàquets verds? O a una amanida de llenties on floreixen tots els brots de temporada?