Fish and Chips Shop Raval (TANCAT)

  • Restaurants | Britànica
Publicitat

Time Out diu

Aquest local és tancat Quan van obrir el seu primer Fish & Chips a Sant Antoni, la idea dels germans Mani i Magid Alam era exportar a Barcelona un concepte 100% britànic gairebé inèdit aleshores. Lluç arrebossat amb patates fregides, elaborat amb bon producte i tècnica impecable, i una sèrie de tapes senzilles per acompanyar l’experiència surrealista d’estar menjant 'fish & chips' al cor de l’Eixample. De cop i volta, es va fer el miracle: cues de més d’una hora per gaudir d’una oferta senzilla i informal, 'fast food trendy' de qualitat que atipa a un preu ajustadíssim.

I més per intuïció que per olfacte 'marketinià', els Alam van haver de posar-se les piles i buscar un segon local per donar resposta a una demanda creixent que ni ells s’imaginaven quan van obrir. Això va ser fa tres anys, i en fa un i mig va arribar el local de Balmes, que ha donat pas a un tercer, al Raval, i a un quart a prop d’Universitat, a Aribau 18, amb cocteleria.

Ubicat a prop del Museu Marítim, aquest tercer Fish & Chips té alguns detalls que el diferencien dels altres, malgrat que la filosofia és la mateixa: fusionar el 'fish & chips' clàssic amb un toc asiàtic, especialment pakistanès, país d’origen dels germans Alam. Aquest local, però, té un especial valor sentimental perquè es troba al barri on van créixer, i és l’únic de tots que té planxa, cosa que permet crear plats que només trobem aquí, com ara un tataki de tonyina fantàstic amb una salsa de iogurt i albergínies envinagrades.

Tots els plats tenen un inconfusible toc contemporani, igual que un local amb taules altes, cuina integrada i ambient jove. De fet, el Magid va treballar durant anys a Le Cook Catering, un dels pioners de l’'street food' a la ciutat. El senyal d’identitat són, però, els fregits, amb el 'fish & chips' com a producte estrella gràcies a un peix supertendre i unes patates amb triple fregidura. Al Raval hi trobem, a més, altres obres mestres del fregit com unes gambes en tempura, arrebossades amb farina d’arròs i amb una salsa d’ají, 'chipotle', all i gingebre. O un altre plat molt popular: les braves de pop amb 'panko', maionesa japonesa i oli fumat de Rooftop Smokehouse, espai de referència en fumats artesans a Barcelona. De fet, als nois de Fish & Chips se’ls pot aplicar la màxima ‘pels meus proveïdors em coneixeràs’: el cafè és de Hidden, els pastissos de Spice Cafe i els mochis de Niji.

Detalls

Adreça
Peracamps, 7
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Drassanes (M: L3)
Horaris
Dl. tancat. De dt. a ds. de 13 a 23 h. Dg. de 13 a 16 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà