El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, i han anat més enllà d'anar a buscar les tendències més innovadores en veganisme i menjar saludable. Ho segueixen fent, però també planten i produeixen la majoria de menjar que us posaran a taula (i això inclou molts vegetals, begudes com la kombutxa, i els processats, com la pasta o les hamburgueses).
Estan en constant procés d'I+D, i en carta hi entren i surten plats de temporada com el 'braised romanesco': fet a forn Josper, híbrid entre forn i graella, aquesta visió del bròquil, amb nyàmeres com a cachelos, bolets, chimichurri, caviar d'algues i salsa de pebre dolç, és una sorprenent i exquisida subtil variació del pop a la gallega al fet vegetal. També tenen plats d'influència asiàtica, com macarrons cacio & pepe, fets amb pasta d'arròs glutinós (característic de Corea) i que porten pebre de Sichuan, formatge 'plant-based' i oli de tófona, contundents i deliciosos.
Una altra estrella de la carta són les pizzes veganes i sense gluten. Van anar a fer un curs a Nàpols, i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac (ho han aconseguit combinant farines integrals i el 'psyllium', la clova de la llavor del 'plantago'). És excel·lent: a més de textura que evita el gust planer del blat, hi descobrireu matisos de sabors de cereals poc habituals, amb receptes com la ‘tradizionale’, amb pesto verd d'espinacs i ‘mozzarella’ vegana.