Ressenya

Florentina (TANCAT)

4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • preu 3 de 4
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Florentina és un lloc molt especial, amb una cuina molt particular. Està carregat de romanticisme i de qualitat, sobretot en alguns plats una mica abandonats en les cuines actuals. Florentina és un homenatge a l'àvia de Margarita Muñoz, hereva de secrets i amaniments especials d'una cuina molt espanyola, que no rebutja per a res alguns grans plats catalans. En realitat, l'homenatge que va voler dedicar la Margarita a la seva àvia l'hi fa cada dia amb els plats que presenta en unes taules ben distribuïdes, ben parades, en un ambient amb la calidesa dels menjadors particulars.


Paco Arànega, el seu marit, s'encarrega de la sala i de la carta de vins. El dia de la nostra visita vam gaudir d'unes vieires amb oli de rostit, saltades amb cebetes caramel·litzades i alls confitats. També vam compartir uns increïbles seitons, tot just fregits amb all i bitxo, i uns calamarcets amb espàrrecs cruixents i pernil. Margarita ens va suggerir un llobarro a la basca, deliciós, obert i cuit pel dors amb llima i un fons com de citronella, sublim. Va ser una manera d'esquivar el que sempre demanem els irreductibles i fidels a la casa. Com el plat que considero l'estrella de l'establiment, los duelos y quebrantos. Un remenat esmentat al Quixot i que porta aquest nom perquè el preparaven els pastors, al mig del camp, quan se'ls moria una ovella... per això el dol i una pèrdua que en certa forma era una aflicció. L'exquisidesa de la Margarita li ha tret tot el record funerari i és una autèntica festa.


Fa disset anys, quan havia acabat d'obrir, vaig anar al Florentina per primer cop. M'agrada comparar la Margarita amb Henry Miller, que va començar a escriure als quaranta anys i va tenir èxit. És una cuinera que un dia va veure que es traspassaven un restaurant i se'l va quedar. És un lloc no només per a romàntics i enamorats, sinó per als que sempre estan disposats a viure un gran amor. En aquest cas, amb una cuina en la qual destaquen els guisats, la cua de bou, l'arròs cremós. És una cuina casolana preparada per una gran professional i a partir d'una matèria primera de primer ordre, amb una tendresa especial, herència de Doña Florentina. – Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Saragossa, 122
Sarrià-Sant Gervasi
Barcelona
08006
Transport
Plaça Molina (Línies: FGC)
Preu
35€
Horaris
De dt. a ds. de 13,30 a 15.30 h i de 21 a 23.30 h. Dg. de 13 a 15.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà