Parlar del restaurant Fogony, a Sort (a la comarca del Pallars Sobirà), és parlar d'un restaurant en majúscules, que ha rebut nombrosos reconeixements, com una estrella Michelin. Destaca per sobre de tot per la seva cuina 'slow food' i de quilòmetre zero, és a dir, de proximitat i procedent de petits productors. Entre els seus plats, podeu provar els canelons de pollastre d'Arbul i beixamel d'ametlles d'Àger, o els peus de porc farcits de bolets, tòfona, ceba i bacó.
I l'oferta és molt generosa: el menú llarg inclou tres aperitius, quatre plats, dues postres i petits fours, a preu generós per ser una Michelin, i tenen un menú diari, un fet que cada cop és més difícil de trobar en l'univers Michelin. Són plats de cuina catalana creativa que tenen molta més intenció de ser un plat sencer i potent que no pas un entreteniment en quinze passes. Un bon exemple? Uns peus de porc farcits de bolets, tòfona, ceba i bacó.