La Fonda Sala ens recorda que primer els restaurants existeixen i després els arriba una estrella per la seva categoria i el seu saber fer. La Fonda i Restaurant Sala, a Olost, n'és un magnífic exemple. Aquest establiment, al cor de la Catalunya central, el va obrir el 1959 en Toni Sala i la seva dona, l'Aurora Gabasa com a hostal i fonda i va merèixer l'estrella Michelin el 1992.
La direcció la porten encara els pares, però en Toni Sala (fill) a la cuina i Sergi Sala des del menjador posen saba nova per mantenir el prestigi d’una casa familiar de menjars emblemàtica. El Lluçanès és terra de bolets, caça i bona cuina, i la tòfona i la caça són la base de la proposta culinària del restaurant, amb plats com canelons de faisà amb oli de tòfona. I la gràcia és que si no us els voleu gastar amb degustació de Michelin (gran relació qualitat-preu, per cert), tenen un excel·lent menú de migdia a preus terrenals, també en cap de setmana, que trobareu a l'espai de la fonda.