Tothom diu allò d’'anem al frankfurt guarro' i ho volia canviar. La festa del menjar ràpid dels 90 era anar al frankfurt, i val la pena recuperar-ho”, explica la Mònica Serra, un xef amb estudis i mili al restaurant Sant Pau, entre d'altres. Té una hamburgueseria d’èxit a Canet de Mar, i el 2022 va desembarcar a Poblenou amb el Frankfurt Rita: una demostració que “si hi poses ganes i empatia, pots fer coses bones, boniques i que la gent pugui pagar”, explica.
Amb preus del tot populars, trio un tot un senyor Complet: un artefacte deliciós, on un panet de Viena sosté una salsitxa amb xucrut, ceba cruixent, alvocat i maionesa, i aglutina bé el sabors. Les salsitxes –del xarcuter 'top' Xesc Reina– i la qualitat de la resta d’ingredients assoleixen l’expectativa de la millora 'gastro' del frankfurt sense aixecades de camisa ni perdre l’essència popular. Les braves són bones, i les postres també. Així, sí. Altres opcions són el Maduixa (amb kètxup de maduixa!) o un altre amb crema de ceps. I si no us voleu complicar tant la vida, doncs podeu optar pel de tota la vida, amb ceba confitada i formatge fos.