Funky Bakers va obrir el 2018 com a fleca-deli –tant t’hi fan un entrepà excels com un croissant de pistatxo– i cafeteria. I es va convertir en un lloc molt estimat al Born, tan popular per la qualitat (tot fet des de zero amb producte local top) com per la simpatia. Tan estimat i popular que la propietària, la Seyma Ozkaya, el 2022 va obrir la Funky Eatery, la versió en restaurant. Hi trobareu una barreja d’herència turca amb el Mediterrani d’aquí, i la mateixa ètica de treball. Un exemple? El pa de sàbat amb mezzé, unió de Turquia amb l’ortodòxia jueva, acabat de fornejar i que serveix per anar sucant en salsa de tonyina picant (deliciosa!), hummus d'alfàbrega i babaganuix.
La gràcia de l'Eatery és que aquest és un lloc per menjar quelcom ràpid –com els seus deliciosos entrepans, on destaca un 'katsu sandu' amb formatge 'halloumi' i un entrepà truc de peix fresc a la brasa boníssim– com entaular-te amb un repertori potent, com el 'borek' espècie d'empanada turca de carabassó, pèsols amb llimona farcida de ricotta, que té un toc mentolat deliciós. I tot és d'alta qualitat i fet davant dels teus nassos: ho acredita una cuina oberta amb obrador de pastisseria. Les postres són de traca, que per alguna cosa són un dels millors forns dolços de la ciutat.