La cuina siciliana podríem dir que és la ‘mamma’ i fins i tot la ‘nonna’ de les variades i gustoses cuines italianes. Com assenyala Elena Kostioukovitch en el sucós llibre Per què als italians ens agrada parlar de menjar, a Atenes ja utilitzaven llibres de cuina sicilians. Plató, en el diàleg Gòrgies, recorda que un tal “Mitteco va escriure sobre cuina siciliana”.
El xef Niko Scimone, que va conquistar diverses estrelles de la música a Nashville, és el propietari del restaurant sicilià Galú. Aquí ofereix una carta plena d’opcions saboroses, que promet ampliar amb la riquesa de la cuina de la seva illa. Una carta disponible sense gluten i amb moltes opcions veganes. Elabora la seva pròpia pasta, el pa i les postres. I això es nota i s’agraeix.
La nostra visita a Galú (nom que prové de les seves filles Gala i Lucía) va començar amb una 'caponata', un entrant sicilià, i un carpaccio molt especial. Les carxofes a la planxa amb pesto d’alfàbrega i pecorí romà van completar el trio inicial, per després gaudir d’una albergínia parmigiana molt ben elaborada i exquisida. Les pastes, elaborades diàriament i de forma artesanal, adquireixen un gran valor, condimentades amb la riquesa d’aquesta cuina gresol de cultures. Uns raviolis d’ànec i carxofes amb salsa beixamel van fer honor a les pastes, igual que els 'pappardelle' amb salsitxa, tòfona negra i nata. No us salteu les postres: el tiramisú i la pannacotta són sublims.