Casamar, Llafranch
Foto: CasamarCasamar, Llafranch

Gastrorecup

  • Restaurants
Publicitat

Time Out diu

Sabíeu que amb la meitat del menjar que es desaprofita i es llença podríem arribar a alimentar totes les persones que passen gana? El malbaratament alimentari mundial té un cost de gairebé un bilió d’euros anuals. I si tirar menjar fos un país, seria el tercer estat més contaminant del planeta, ja que emetria 3.300 milions de tones de diòxid de carboni. 

Ada Parellada, una de les més cuineres més militants de Catalunya contra el malbaratament alimentari, va iniciar la Gastrorecup al Semproniana: un sopar/denúncia obert a tothom que hi volgués participar, a un preu molt assequible. Si hi aneu, veureu que és possible cuinar un àpat saludable i amb valor gastronòmic –és a dir, que vingui de gust– amb aliments que ja anaven cap a la brossa. No dubteu; a més de menjar bé, l'àpat us ajudarà a ser conscients de tots els aliments que es llencen dia a dia i que estan en perfectes condicions de ser consumits. 

Enguany, la nova edició del Gastrorecup s'ha globalitzat i és organitzada per la Generalitat de Catalunya. Fins al 5 d'octubre, hi trobareu més de 50 restaurants catalans –alguns d'ell d'alta cuina, com El Terrat o Casamar, amb estrella Michelin– que oferiran menús tancats amb productes recuperats per 15 euros. No sabreu quin és el menú fins que seieu a taula i s’elaborarà amb aliments recuperats, és a dir, en perfecte estat de consum, però que anaven a ser descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d’altres. S'han de comprar les entrades amb antelació en aquest link, on apareixen tots els restaurants que hi participen

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà