Partint d'un "punt de vista radicalment ecològic, de temporada i de km 0", que és el que explica el xef Pere Carrió que aplica al Gat Blau, els resultats són meravellosos: "Una papada de porc ecològic o un quilo de cigrons eco es poden pagar. L'entrecot és car, però podem fer tàrtar de parts menys nobles". I a fe que ho aconsegueixen. El 2011 es van adscriure a la filosofia slow food, i després d'anys oferint un menú de migdia excel·lent, ara només funcionen amb carta a la nit, i amb un menú de migdia gastronòmic. I han aprofundit en una sostenibilitat real, que passa per treballar amb ramaders que segueixen pràctiques exemplars per a la conservació del medi rural i amb pagesos ecològics locals.
Per demanar? Qualsevol plat del menú o la carta. En Pere Carrió tracta tota la matèria primera amb exquisidesa, però per damunt de tot la verdura, reivindicant el valor gastronòmic de cada hortalissa, de la seva singularitat i potencial (té reputació mundial com a restaurant que posa el verd al centre de l'oferta). La gamba de Palamós no es troba a faltar davant filigranes vegetals com els farcells de pastanaga amb bolets, cigrons, envinagrats i romesco picant, i els carnívors estaran satisfets amb una oferta no molt extensa, però selecta i amb mà de cuiner de la bona, com per exemple els menuts de porc gascó amb bolets (la proteïna animal és molt més present en l'oferta de migdia que no pas en la de nit).