Goiko Grill, propietat del veneçolà Andoni Goicoechea ha aterrat a Barcelona. Va obrir la primera a Madrid mentre feia de metge intern a l'hospital de La Paz. Va passar de treballar a un ritme demencial –compaginant guàrdies i graelles– a triomfar: encara que els principis van ser durs. "No entrava ni Déu, compaginava les guàrdies de l'hospital amb la feina al restaurant, arrivant a dormir al pàrking del local, era un ritme demencial". Ara bé, quan la graella va começar a rajar, Goico es va decantar pel 'burger joint'. Marcat per la influència vasca i veneçolana dels seus pares, a la carta s'hi pot trobar des dels tequeños –els bastonets de formatge veneçolans– fins a una hamburguesa de formatge Ardiona i pebrots del piquillo. I si voleu una barbaritat, tasteu la Threeler, una hamburguesa amb tres nivells de carn!
L'ascensió de Goiko Grill ha sigut brutal: els dos locals de Barcelona, l'altre a Aribau, 113, són el 20 i 21 que ha obert arreu d’Espanya! El secret són hamburgueses gegantines, però en què la mida no desmereix la carn ni la recepta: l'emblema de la casa és la Kevin Bacon, segons ells la burger més venuda d'Espanya: la carn es pica a la planxa, i es farceix amb bocins de bacon, ceba cruixent i 'cheddar'. Tenen unes vint hamburgueses diferents i un menú de dilluns a divendres que surt pels volts dels 12 euros.
Goicoechea posa l'accent en el fet que no fan franquícies: "És una empresa familiar, tenim la nostra manera de fer les coses, que és fer-les bé".