De tant en tant, hi ha restaurants que només obrir, penses: això serà un clàssic. A partir de l’ossada de l’històric Cafè Torino del carrer Escudellers, el xef Albert Ventura (Coure) proposa una cuina oberta tot el dia que tant permet fer unes tapetes d’aperitiu com un sopar de vint-i-un botons. El local és una preciositat modernista: amb una llarga i preciosa barra de marbre com a eix vertebrador i un petit pis de dalt, embadaleixen la seva porta vidrada, miralls i marqueteria.
El ventall de l’oferta gastronòmica agafa des d’unes croquetes de pollastre realment bones (és un gust trobar-s’hi la bèstia esfilagarsada i que l’arrebossat sigui com cruspir-te una serralada cruixent) o uns bunyols de bacallà cosins germans dels de l’Hispania (poca broma!), a un arròs negre, un filet al punt tendre i gustós, amb l’encert de la carabassa d’acompanyament, o una rajada amb mantega, espinacs i tàperes que t’alegra el dia i la setmana.
Compte que si no mires els preus i demanes de cor, pots quedar-te una mica garratibat amb el tiquet. El menú de 15 euros és una bona opció per deixar-se captivar pel Thonet.