“La nostra idea era tenir un loft amb aires del Poblenou a la zona alta i música bona de vinil. I que fos un restaurant mexicà sa, baix en greixos!”. Així resumeix el nou Hijo de Mendez la Montse Soler, de Tribu Woki. I és una bona definició. Aquesta preciosa planta noble –entre la botiga de mobles vintage i el bar musical selecte– és una aventura a mitges entre Tribu Woki i Grup Raval. El xef, el mexicà Álex Bizarri, explica que aquí hi trobarem “un 80% de receptes de la província del Yucatán, sabors cítrics i picants suaus”.
I no us clavaran: això va de menjar de carrer, receptes senzilles però preparades amb maneres d’alta gastronomia, amb producte. Per exemple, els totopos i tortillas els fan ells; i el guacamole el preparen amb el molcajete –morter mesoamericà– en un carro davant els teus nassos (i pots afegir-hi 'chapulines'! O 'chicharrón'). Els seus 'tacos al pastor' també són excel·lents i tenen delicadeses com els tacos vegetarians amb flor d’hibisc (encara que si voleu passar del rotllo 'healthy', un plaer culpable top és la 'botana' de formatge fos amb xoriço i bolets). El nivell de la cocteleria –revisions mescaleres de clàssics del món, a càrrec de Luis Fernando Osorio– és sobrenatural. I la bona notícia és que si els demaneu amb menjar costen 6,50 euros, i el menú de migdia surt per 12,90 euros.