Si aneu d'excursió al Priorat i busqueu un bon lloc per menjar, el millor és no complicar-se la vida: el restaurant de l'Hostal Sport –que a la contrada gaudeix d'un més que justificat estatus de catedral de la cuina catalana– obre 365 dies l'any. I la veritat és que després de passejar-se per la seva carta de cuina catalana, un no pot evitar pensar com ens fan pagar a preu d'or certes coses, a Barcelona.
Això no és un afartapobres, sinó un restaurant de cuina tradicional que ofereix finor, proximitat, producte de primera, i... quantitat! Res de platets de muntatge fi i mossegada escassa, sinó platassos on l'estètica no roba espai a la teca. Per exemple, entrants tant irreprotxables com uns canònics canelons de rostit amb beixamel suau i ben gratinats, o unes deleroses croquetes de ceps. Els clàssics de la casa són platillos a foc lent amb un petit toc personal –con una cua de bou amb paciència, o un pollastre de pagès guisat amb fruits secs– i mars i muntanyes de traca, com calamars de platja amb papada i sofregit. I si és el primer cop que visiteu el Priorat, tasteu el plat prioratí: truita amb suc i bacallà. Feu un cop d'ull a la carta de vi, amb unes 230 referències.
El restaurant reflecteix la personalitat singular de l'Hostal Sport: un establiment que va obrir l'any 1927 i des de fa quatre generacions s'ha mantingut dins la mateixa família, els Domènech. Allò que són inconvenients en hotels de grans cadenes, aquí es proximitat: jardí privat per gaudir del sol i el vermut, habitacions espaioses no fetes en sèrie, un servei de bar permanent, i un restaurant obert cada dia de la setmana, dia i nit. I esmorzars de forquilla des de temps immemorials!