Brummell Kitchen
© Christian Schallert Brummell Kitchen
© Christian Schallert

Hotels de barri: Brummell i Born Voraz

Lluny del luxe aràbic i els preus per a la classe mitjana d’Oslo, també hi ha restaurants d’hotel que es volen integrar i treballar per al barri.

Ricard Martín
Publicitat

Un turista plantat és un pagès? Pot tornar a pagès aquell que ha estat un turista? Amb aquestes paraules profètiques el 2004 l’artista Perejaume celebrava la Mercè. Aquesta mateixa pregunta es fan a l’Hotel Brummell, a la part més recòndita –i poc turistitzada– del Poble-sec. 

  • Hotels
  • Sants - Montjuïc

"Obrir-se a la gent del barri". Aquest propòsit –i el d'oferir un "model de turisme sostenible, tenen 20 habitacions– Aquestes paraules –de manual de direcció d’hotel de la Barcelona post-Fòrum– a l'Hotel Brummell –en zona poc colonitzada de Poble-sec– no semblen impostades. Començant per un restaurant, el Brummell Kitchen, que més que obrir-se al passavolant el vol aspirar: tota la planta baixa (menjador, terrassa interior, bar de copes) crida al no-resident i s’hi fa de tot, des de cooperatives eco fins a art modern. I sobretot: els nois del restaurant Palo Cortao –els 'cordovesocatalans' Fede Salmón i Bernardo Montenegro–, alts responsables de la 'molletització' (de mollete) barcelonina, porten la cuina. “Som com un poble”, riu el Fede, “estem esperant que vingui la gent per moure el negoci, i quan venen dos dies després ens queixem”. Home, no tots els negocis dedicats al turisme són tan inclusius i amables com el Brummell. Bernardo explica que “tot és petit, arreglat i insonoritzat”. I afegeix: “Sense perdre l’essència andalusa i catalana, volem rebre un públic ampli”. Fan equilibris entre la cuina de casa seva i el que s’espera un turista. Val la pena passar-hi a qualsevol hora: de dia, hi ha un menú (12,5 euros, sopa, crema o amanida, plat del dia, beguda i postres) excel·lent, amanides i entrepans. De nit, tapes marca de la casa, però sobretot, segons el que està de moda (pop, 'tiradito'), el Fede fa les seves. Un exemple: un pop (ben tendre) però que evita el forat groc

  • Espanyola
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Menjar bé a bon preu
Menjar bé a bon preu

El Brummell almenys és en zona poc colonitzada, però el Born Voraz, restaurant de l’hotel Ciutat de Barcelona, és al centre del carrer de la Princesa: la línia tel·lúrica per on passen tots els turistes. El director del restaurant, en Rodrigo, i el xef, en Leandro (els dos argentins), s’han proposat una cosa que al barri és pràcticament una entelèquia: donar menjar que estigui bé a bon preu. “No volem caure en la rutina, dediquem molt temps al menú, fugim de la llonza amb patates”, explica el xef. I de fet és un restaurant d'hotel, sí, però tota la seva oferta està destinada a pescar clients entre els locals. De fet, són un restaurant d’hotel però es porten com una casa de menjars: menú del dia a 12,80 €, cada dia diferent. Hi manen la cuina de cullera i la temporada del producte. Vegeu un remenat de botifarra amb carxofes boníssim, o una fideuà melosa de bacallà, on el bacallà desfet s’arremolina en un magma salat suau de tinta i allioli. “No ens ficarem en esferificacions, ens interessa treure el màxim partit d’un bon producte”, diu Rodrigo. La canya és or líquid a bon preu (en Rodrigo va obrir el Bar Mut) i en cap de setmana hi ha arrossos de festa major en un menú de 15 euros, i tot el dia tapes tan mimades com el menú. I una terrassa secreta, amb còctels ben fets a preu de cubata de barri.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat