1. © Maria Dias
  2. © Maria Dias
  3. © Maria Dias

Ressenya

Iakni (TANCAT)

5 de 5 estrelles
Cuina libanesa de qualitat i des d'una perspectiva poc corrent.
  • Restaurants | Libanesa
  • preu 1 de 4
  • Sant Antoni
  • Crítica de Time Out
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Un magnífic exemple de restaurant libanès no folklòric és el Iakni. Dos germans del país dels cedres –el tòpic em cremava–, en Ralph (enginyer) i en Miguel (publicista), no venen motos: Iakni vol dir ‘cuina casolana’. El local, a Sant Antoni i a preu de veí, és un cop de puny blanc i balsàmic –“aquesta és una cuina que se suposa que t'ha de relaxar”, diuen– on han volgut “presentar les versions originals del que mengem a casa; tot ho fem nosaltres des de zero, i el que no sabem fer, doncs no ho fem”, explica en Ralph. Ni microones, ni fregidores ni hummus de remolatxa. Aquí el puré de cigrons és espès, i el babaganuix és més proper a l’escalivada que no pas a la crema indeterminada. La carta és curta: tres menes d’hummus i un apartat de 'mezzés': les tapes libaneses, vaja –amb un falàfel esplèndid, suau, saborós, cruixent i no ressec, un tabule balsàmic i kebes (croquetes)–, i entrepans excel·lents. Per compartir (o no), i per 15 euros us atipareu com uns lladres.

De fet, reflexiona en Ralph, “aquesta cuina mediterrània d’espècia suau i poc picant, com la vostra, es cuina millor aquí que allà. Teniu sis varietats de cigrons! Nosaltres dues!”

Detalls

Adreça
Vilamarí, 3
Sant Antoni
Barcelona
08015
Transport
Espanya (M: L1, L3) i Poble Sec (L3)
Preu
Horaris
De dt. a ds. de 13 a 15:30 h i de 19:30 a 23 h. Dl. i dg. tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà