1. Igueldo
    Igueldo
  2. Igueldo
    Igueldo
  3. Igueldo (Eixample Esquerre)
    Scott ChasserotIgueldo (Eixample Esquerre)
  4. Igueldo (Eixample Esquerre)
    Scott ChasserotIgueldo (Eixample Esquerre)
  5. Igueldo (Eixample Esquerre)
    Scott ChasserotIgueldo (Eixample Esquerre)
  6. Igueldo (Eixample Esquerre)
    Scott ChasserotIgueldo (Eixample Esquerre)

Ressenya

Igueldo

4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • preu 3 de 4
  • Esquerra de l’Eixample
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Igueldo figura a les agendes dels bons paladars com un punt de referència de cuina clàssica amb tocs de modernitat, que s’agraeixen per no excedir-se en les pretensions ni en els rebuscaments. La seva cuina, de fort accent basc, la dirigeix magistralment Gonzalo Calvete amb l’altra propietària, Ana López, que exerceix d’òptima sommelier i cap de sala. El local causa sempre un impacte agradable, gràcies a una decoració sòbria i elegant, on domina el terra de fusta clara i hi predominen els blancs dels seus murs i columnes. Al fons disposa d’un reservat per a menys de deu persones.

L’Ana i el Gonzalo, amb un passat a grans restaurants, van respondre a les grans expectatives que havien creat en aquesta casa. A més, la seva presència ha elevat el nivell de qualitat a la zona, sigui per contagi o per pura competència, la qual cosa se’ls ha d’agrair. La cuina no ofereix un menú de migdia. Però a la carta, qualitat i preu raonables ajuden a decidir-se a molts dels bons paladars d’aquesta part de l’Eixample, però també a molts comensals fidels que es traslladen especialment per gaudir d’una cuina franca i directa.

La cuina proposada i sobretot l’existència d’una graella de carn i una altra de peixos, ens remet a les bones taules basques. Si bé la gran majoria dels seus adeptes van directament a la costella d’Oiartzun, amb bol d’amanida i pebrots del piquillo, la seva proposta és una combinació d’enginy i bon gust, la combinació dels quals dóna com a resultat saborosos entrants com l’amanida de seitons i maduixetes, el tàrtar de filet amb iogurt de cervesa o les formidables carxofes a la brasa amb foie gras fresc. També és molt recomanable passejar-se pels plats tradicionals, com els pebrots farcits de txangurro, la tripa amb cigrons, la minestra de verdures i be…

Però és a la brasa on brillen els guardons: un lluç amb cloïsses i refregit, el dau de tonyina amb tomàquet dolç, els pedrers, cervells i ronyons de be. O uns pèsols amb lletons als que el fum els senta meravellosament bé. Han potenciat la feina del fum de la brasa com a element més de la paleta culinària i ha sigut un gran encert.

Per acabar, calamars a la planxa, ceba caramel·litzada i pernil, el llom de bacallà amb tripes de bacallà i ordi o el colomí en dues coccions amb salsifís, un producte particularment saborós que molts pocs xefs s’animen a utilitzar. Tenen un excel·lent pa, una taula de formatges afinats com manen els cànons i postres d’elaboració pròpia. Una excel·lent carta de vins, que varia segons el gust de l’Ana, bona música, una excel·lent il·luminació i un bon ambient humà, ajuden a passar una vetllada fantàstica en un dels millors restaurants de la ciutat. 

Detalls

Adreça
Rosselló, 186
Eixample Esquerre
Barcelona
08008
Transport
Provença (FGC)
Preu
€€€
Horaris
Dl. de 13 h a 15.30 h i de 20.30 h a 23 h, dm. de 13 h a 15.30 h, dc. a ds. de 13 h a 15.30 h i de 20.30 h a 23 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà