Si sou d'aquelles persones que, quan llegiu la carta, busqueu paraules màgiques com 'kombucha', 'alvocat' o 'plant-based', hi ha un restaurant que us farà la lectura ben fàcil: el
Flax & Kale. Ja fa anys que està instal·lat a la ciutat, des del 2014, al carrer Tallers, al passatge de les Manufactures i a la Roca Village, i, a més, ofereix l'opció de portar-vos menjar a domicili. Des de sempre, i de la mà de la seva xef Teresa Carles, ens ha demostrat àpat a àpat que el menjar sa també ens pot fer llepar els dits. I ara, el restaurant Flax & Kale Tallers ha estrenat una nova carta amb vuit plats extraordinaris, entre els quals trobem un plat de brunch i dues postres. Se superen.
A la carta trobareu propostes per picar, entrants, opcions per compartir, una crema i un gaspatxo fresc i estival, plats principals i postres que posaran la cirera a un àpat deliciós: una varietat que us farà descobrir nous cosmos gastronòmics. Per començar a obrir la gana podreu picar un 'plant-based keto foie', produït per ells mateixos al seu obrador: una opció especial que seguiex la dieta keto, alta en grases, baixa en carbohidrats i moderada pel que fa a les proteines. Podreu continuar amb un plat per compartir tan adient com el 'lebanese mezze fest': amb hummus, brotxetes de pollastre vegà piri-piri, mandonguilles (també de carn vegana, en aquest cas amb gust de vedella) i nous toppings com la salsa de iogurt 'plant-based' feta a base de la seva 'creamy'. Us entrarà pels ulls! I és que aquest hummus cremòs és de quatre colors: tots fets amb cigrons, però un de color blau gràcies a l'alga espirulina, un de taronja fet amb cúrcuma, un altre rosa de remolatxa i un del color crema de sempre. Com a nou plat principal, proposen el 'bowl' Alaskan Salmon Bibimbap (alerta, que pica!), de salmó salvatge d'Alaska amb arròs negre tailandès, arròs inflat cruixent, col xinesa, espècies variades i d'altres sabors que arrodoneixen el 'bowl' amb tocs d'arreu. O també una 'plant-based truffled mayo burger': vegana i trufada, amb cheddar 'plant-based' i xampinyons saltejats. Una delícia. A més, també trobareu la Omg! Big Flax Burger, tot i que amb alguns canvis: la 3.0 com a una nova versió de la burger vegana amb gust de boví.
L'hora del brunch també arriba amb novetats i com a pla perfecte per assaborir amb bon temps a la terrassa: parlem del 'yellowfin tuna brioche roll', amb pa de briox i farcit de tonyina. Per acabar qualsevol àpat amb un gust ben dolç, de postres també podreu assaborir novetats com una 'healthy thai' torrija amb llet de coco merengada i espècies tailandeses: una torrija com no l'haureu tastada mai. O un gelat de formatge 'plant-based' ben cremós i detalls cruixents. I com a maridatges, podreu optar per opcions que van de l'aigua al vi, passant per kombucha, la beguda saludable de moda, sucs 'cold-pressed' sorprenents i de gustos d'allò més original, cafè i té. Perdeu-vos per la seva carta nova i deixeu que se us faci la boca aigua.