Cata by Catacroquet està especialitzat en una de les tapes més tradicionals i difícils de cuinar de les receptes casolanes espanyoles: la croqueta. Aquest mos diví, que sovint es farceix de pernil, carn o peix i s’arrebossa amb engrunes de pa, segueix sent tot un repte per a les noves generacions. Quantes vegades hem esperat que fossin les àvies qui les preparessin? Ara ja no cal, perquè aquest restaurant ha aconseguit mimetitzar el plat tradicional a la perfecció i, a més, modernitzar-lo i donar-li tots els farcits que es mereix, ja que aquestes petites bombes de sabor donen molt de joc. I no només això, perquè la carta s’atreveix a anar molt més enllà de les croquetes i proposa un bon assortiment de plats espectaculars, molts d’ells ideals per sucar-hi pa! L’espai també és un reflex d’aquesta unió entre el tradicional i l’actual: amb un disseny a mig camí entre una taverna i un gastrobar, amb parets de rajola i mobiliari de disseny. A més, compta amb una gran terrassa amb sol des del matí fins que comença a fer-se fosc. I una cuina que no tanca en tot el dia.
Un bon armari de croquetes
Catacroquet ha donat un gir més contemporani a la nova carta de croquetes perquè les puguem menjar farcides de mil meravelles, fins i tot algunes semblen haver donat la volta al món, impregnades de cultures llunyanes. Què us sembla una de pollastre al curri amb cruixent d’arròs? També trobareu croquetes de pernil ibèric i calamar amb katsuobushi, o de tonyina amb kimchi, coronada amb un cruixent de wasabi. La mítica croqueta de galta ibèrica al Pedro Ximénez ara s’afegeix a la carta amb un melós de bolets i un cruixent de patata.
Opcions gastronòmiques diverses
I el millor és que aquest restaurant també ha fet alguns ajustaments amb les propostes ‘no croquetables’ (les croquetes són les reines de la casa, però la corona és extensa) i s’han atrevit amb un plat tradicional de garrí Agnei rostit amb patates i fins i tot amb un curri verd de rap i gambes. Per llepar-se els dits! Encara més si els marideu amb una bona cervesa ben fresca.
De fet, també han renovat les opcions per beure: des d’aquest estiu, han incorporat una nova llista de còctels i una acurada carta de spritz i vermuts, perquè és tan important el menjar com els seus acompanyants. Ja podeu oblidar-vos de fer la croqueta sense èxit... deixeu que aquests experts en l’art de la croqueta us desfacin el paladar!