El sumptuós palauet de l'Eixample que va allotjar Rilke ara és JOK. L'acrònim del periodista Joan Maria Pou, l’empresari Oriol Badia i Kim Díaz com a assessor (Bar Mut) és "un projecte de factoria cultural amb concerts, presentacions de llibres, xerrades, monòlegs... que volem finançar amb un bon restaurant i una bona cocteleria", explica Pou. "Si depens dels clics o el finançament públic, tens uns límits. I volem decidir què fem i què no fem", segueix.
Elegància burgesa, zero bling-bling (no fa per a Neymar): JOK té un molt afinat restaurant de cuina catalana amb la xef Olga Sternari al capdavant i en Mainard Aparisi a la sala. La fórmula de migdia és un menú desordenat –tria dos plats entre deu– amb aigua, postres i cafè per 30 euros.
Èxits catalans amb algun accent afrancesat (Sternari ve de Joël Robuchon!) producte top i molta temporada. La fideuà és substanciosa, amb la potència d’un bon fumet, alleugerida amb daus de lluç fresc, i els canelons són tot el que pots demanar a un caneló (trufat). També podeu demanar unes gambes amb xocolata esplèndides. La cocteleria funciona del migdia a quarts de 3 de la matinada, "amb la possibilitat de fer-hi un pica-pica fora-d'hores d’alta qualitat", diu Pou. I sempre us demanaran si voleu començar amb un còctel. L'Adriàn Batlle us farà un trago a mida i us l'explicarà. Aspirant a dandi sagarrià, agafeu-hi un bon gat i maregeu el whisky pels salons vellutats.