El gelat japonès es diu 'kakigori': hi ha qui diria que és un granissat, però no. En realitat es tracta de gel raspat -per això en diuen 'shaved ice' en anglès- banyat amb xarops de diferents sabors. Dit així sembla poca cosa, però els ídem de Kakigori a Gràcia tenen la seva ídem.
Els preparen amb gel fet a partir d'aigua mineral de baixa mineralizació, més saludable, i entre capa i capa de gel hi afegeixen xarop del que volgueu: els més populars són els de gingebre i llimona o xocolata i maduixa. El resultat és molt refrescant, i cap gelat porta lactosa ni conservants o colorants. La botiga és de Martin Kunz, un austríac que va viure deu anys al Japó i d'allà es va emportar una màquina de fer 'kakigori'.
Val la pena tastar-lo, també per l’exotisme aparatós de la seva confecció: t’omplen fins al capdamunt una terrina de gel finíssim, raspat per una màquina d’aspecte vintage i brutal. I en dues tongades t’hi afegeixen xarop amb sabors: mango, gingebre i llimona, pinya colada, maduixa... Molt refrescant.